Nissans pickupmodell Navara av föregående generation har tydligen så pass allvarliga rostproblem att flera bilar har brutits på mitten.

Nissan Navara generation D40, det vill säga den som fanns mellan 2005 och 2015, har hamnat i skottgluggen. En Facebook-grupp vid namn Nissan Navara snapped chassis group (05-11) har bildats där Navara-ägare lägger upp bilder på sina pickuper vars chassin har gått av på mitten mellan hytt och flak. I skrivande stund har Facebook-gruppen över 16 000 medlemmar.

Rost är orsaken och problemet är egentligen inget nytt utan har uppmärksammats tidigare. Det har gått ut varningar om att Navara har en tendens att gå av på mitten och nu har det gått så långt Navara-ägare, inte bara drabbade ägare, uppmanar den japanska biltillverkaren att återkalla ännu icke förstörda bilar för att säkerställa deras framtid. Problemet har till och med nått politikerna.

– För att lugna allmänheten skulle det vara klokt av Nissan att återkalla alla berörda fordon, säger Huw William Merriman, konservativ parlamentsledamot som sitter i transportutskottet i Storbritannien.

Nissan har ännu inte varit pigga på att återkalla alla berörda pickuper utan säger att de har vidtagit separata åtgärder för att hjälpa Navara-ägarna och att de agerar på enskild nivå. De säger också att så länge bilarna är servade och underhållet är skött så är bilarna säkra att köra.

Läs mer på artikeln källa här